Istoria retrăită, ediția a III-a

Scop: Promovarea imaginii orașului Tulcea, păstrarea și promovarea patrimoniul cultural și tradiției culturale a orașului, prin organizarea unor evenimente inedite, de tip reenactment, ca modalitate de a experimenta istoria.

Obiectiv general: Redarea unor momente istorice, educarea comunității, şi în special a elevilor/tinerilor, în spiritul și respectul valorilor trecutului față de tradițiile militare, de cunoaştere a momentelor importante ale istoriei locale şi naţionale, a aspectelor cotidiene ale vieţii ostăşeşti, omagierii militarilor şi civililor, care în momente dramatice ale istoriei şi-au făcut datoria faţă de patrie, precum și recrearea cât mai fidelă a unor momente din viața cotidiană, civilă și militară a lumii dacice și romane.

Obiective specifice:

Grupurile tinta ale proiectului cultural: peste 2500 de participanți la activitățile de reenacment organizate cu ocazia evenimentului ”Noaptea Muzeelor”, comunitatea locală, 10 copii din centrele de plasament, cel puțin 250 de elevi/tineri din județul Tulcea, voluntarii Asociației Pro Noviodunum, publicul larg.

Durata derulării proiectului:  1 mai 2018 – 30 noiembrie 2018

Activităţile proiectului:

  1. Managementul proiectului 
  2. Informare și publicitatea
  3. Istoria retrăită. Onor la centenar
  4. Armata română prin ochii copiilor
  5. Pe Dunăre, de la izvoare la vărsare
  6. Evaluarea activităților proiectului

Partenerii proiectului : Asociația Culturală ”Tomis” Constanța, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea

Rezultatele proiectului:

Echipa de proiect

Articole în mass-media:

Prezentari video: