Dezactivează preloader-ul

(Re)Mapping. Arheologia hărților

Proiectul cultural “(Re)Mapping. Arheologia hărților” implementat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Asociatia Pro Noviodunum și Asociația Eurocentrica se derulează în perioada 19 iulie – 15 noiembrie 2020 si este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (A.F.C.N.).

Una din acțiunile asumate în proiect, o reprezintă organizarea unui workshop cu tema ”Arheologia Otomană în Dobrogea”, în cadrul Sesiunii Internaționale Pontica ’53, vineri, 16 octombrie a.c. În situația generată de pandemia COVID-19, pentru siguranța tuturor participanților, s-a luat hotărârea desfășurării sesiunii PONTICA 2020 în varianta online.

Sunt diseminate atât rezultatele cercetărilor noastre, cât și cele a unor cercetări arheologice din Dobrogea sau Timișoara, dezbatem situația moștenii culturale otomane, prezentăm surse cartografice inedite pentru cetățile medievale dispărute, dar și o bază de date cu evidența siturilor otomane.

(Re)Mapping. Arheologia hărților